Jak przechowywać czekoladę?

Zalecana temperatura przechowywania 12 - 18 °C, zaś wilgotność powietrza 40 - 60%. 
Produkt należy przechowywać w czystym, suchym i bezwonnym otoczeniu, nie narażając go na działanie promieni słonecznych. W przypadku przechowywania w lodówce naturalnym procesem może być pojawienie się białego nalotu, który nie ma wpływu na bezpieczeństwo zdrowotne produktu. Nie zalecamy jednak tego sposobu, ze względu na skłonność czekolady do pochłaniania zapachów.
Nasze rodzinne studio przeniesie Cię w świat personalizowanej czekolady. Szukasz nieszablonowego upominku firmowego? Marzy Ci się czekolada spersonalizowana pod ciebie? Wprowadzasz nowy produkt i chcesz zrobić coś niezwykłego, aby zachwycić klientów? Napisz do nas i sprawdź, co możemy razem stworzyć!
Specjalne okazje wymagają wyjątkowych działań.
Kontakt
Studio Słodyczy
ul. Rolna 17
05-220 Zielonka
tel: +48 504 253 803
tel: +48 501 782 176

© Studio Graficzne Agnieszki i Grzegorza Głowienka

W naszej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej przeczytasz w naszej Polityce prywatności.
Akceptuję